IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговия в тесни граници в САЩ след слаби икономически данни в четвъртък

15:26 | 05.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Търговия в тесни граници в САЩ след слаби икономически данни в четвъртък
В четвъртък търговията на щатските пазари протече предимно на неутрална територия, като голяма част от пазарните участници бяха вперили поглед в доклада на Министерството на труда относно безработицата в щатите. Притеснения донесе и докладът за новите молби за помощи за безработица в четвъртък, който показва нарастване с 19 хил. спрямо предходната седмица. Фабричните поръчки също пропуснаха консенсосните нива и излязоха с намаление от 3% при ръст от 3,7% за предходния месец.

Тези данни донякъде стреснаха инвеститорите, които решиха да изчакат по сигурни икономически сигнали, които да им подскажат какви инвестиционни решения да предприемат.

Като цяло Wall Street очакваше оптимистичен отчет от страна на министерството на труда, който да накара инвеститорите отчасти да забравят негативния отчет от август.

Отчетът за безработицата привлече всички внимание поради факта, че на база останалите проблеми на американската икономика, свързани с кризата на ипотечният пазар, слабите продажби на домове и забавящият се икономически растеж, пазарът на труда досега показваше стабилни резултати. Затова едно разочарование на инвеститорите би могло да доведе до сериозни разпродажби.
 
 
На корпоративно ниво NutriSystem Inc. намали прогнозата си за финансовия си резултат за третото тримесечие, след като регистрира намаление на потребителите си с цели седем процента. Акциите на компанията претърпяха сериозен спад на пазара, след като поне три рейтингови компании смъкнаха кредитния й рейтинг, което се отрази в намаляване на капитализацията на компанията с цели 30%.

Хотелската верига Marriott International Inc. регистрира спад в печалбата за третото тримесечие, след като по-високите данъци свиха нетната печалба въпреки силния растеж на продажбите. Акциите на компанията спаднаха с 5% до 42,11 долара за акция.

Технически анализ

Dow Jones

Dow продължи консолидацията си от вторник и сряда, като не успя да достигне дори до най-близката си краткосрочна съпротива на нивото от 13 850. Все още се запазва позитивния сантимент, но пробив под 13 850 и достигане до нивото от 13 450 би могло да промени настроенията към негативни, което да доведе до по-сериозна корекция.
 


Подкрепа

13 850

13 700

13 450

Съпротива

14 015

14 150

14 450




Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още