IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът в САЩ навлезе в консолидация преди данните за безработицата

16:13 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът в САЩ навлезе в консолидация преди данните за безработицата
Wall Street започна търговията нервно в сряда. Акциите се търгуваха на разнопосочна територия, като преобладаваше повече негативен сантимент. Причината за тази нервност у пазарните участници идваше предимно от предстоящите важни икономически данни за пазара на труда, както и от настоящите данни от Института за управление на търсенето, които не удовлетвориха очакванията на анализаторите.

Позитивните нотки, които задържаха пазара на тези нива, бяха свързани с увереността на голяма част от инвеститорите, че най-лошото около кредитната криза е преминало.

Междувременно Институтът за управление на търсенето изнесе отчета си за сектора на услугите за септември, който показва, че секторът се развива с по-бавни темпове спрямо август. ISM индексът в непроизводствената сфера е спаднал с 1 пункт до 54,8, като това е най-ниското ниво от март насам.

Коментарите на бившия ръководител на Федералния резерв Алън Грийнспан, че най-лошото на кредитния пазар е преминало, подхранваха позитивния сентимент от началото на седмицата, но според анализаторите Wall Street възприема икономическите данни твърде прибързано с очакването, че намаляването на лихвите от страна на ФЕД ще подейства мигновено благоприятно върху американската икономика. Обикновено мерки като намаляване на лихвените нива могат да отнемат повече от година, докато повлияят на икономиката.

Междувременно продажбите на домове продължават да вървят трудно. Асоциацията на ипотечните банкери оповести, че подадените молби за ипотечен заем са намалели с 2,7% през последната седмица на септември. MBA индексът, който отчита размера на изтеглените ипотечни заеми, също спада от 636,7 от 654,2 от преди седмица.

Акциите на Ciena Corp. скочиха за втори пореден ден, след като изпълнителният директор оповести, че най-вероятно компанията ще се представи значително по-добре от очакванията на анализаторите до края на годината. Акциите поскъпнаха с 5,4%.

Акциите на Deutsche Bank също скочиха, въпреки че ръководството оповести, че подразделението за инвестиционно банкиране ще реализира загуба от 3,1 млрд. долара. На консолидирана база обаче банката очаква нарастване на чистата печалба.

Технически анализ

Dow Jones

Dow продължи консолидацията си от вторник, като успя да пробие под краткосрочната си съпротива на нивото от 13 970. Все още се запазва позитивният тренд, но задълбочаване на спада и достигане до нивото от 13 450 би могло да промени настроенията към негативни, което да доведе до по-сериозна корекция.
 
 

Подкрепа

13 850

13 700

13 450

Съпротива

14 015

14 150

14 450


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още