IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с повишение в очакване на данните за запасите в САЩ

Според прогнозите на специалистите запасите вероятно ще се понижат с 550 хил. барела

09:06 | 03.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с повишение в очакване на данните за запасите в САЩ
Цената на петрола на борсата в Ню Йорк се повиши след спада от последните няколко дни в очакване на данните за петролните запаси на САЩ за последната седмица от септември.

Според прогнозите на специалистите запасите вероятно ще се понижат с 550 хил. барела, съобщава Bloomberg. За предходната седмица от енергийното министерство на САЩ беше отчетено първото нарастване на запасите за последните пет седмици.

На данните за запасите се отделя голямо внимание, защото през последното тримесечие на годината обикновено търсенето на петрол се увеличава силно и запасите се използват за стабилизиране на цените. В случай че петролните запаси намалеят силно вероятно ще станем свидетели на ръст в цената на черното злато.

По време на вчерашната борсова сесия в САЩ петролът отстъпи с 0,2 на сто (19 цента) до 80,05 долара за барел, което е най-ниското ниво на затваряне от 25 септември насам. Поевтиняването дойде в резултат на възстановяването на част от загубените позиции на американския долар спрямо еврото.

След приключването на сесията обаче петролът поскъпна на електронната платформа на нюйоркската борса с 0,6 на сто (49 цента) до 80,54 долара за барел. В Сингапур цената на суровината беше 80,26 долара за барел.

Вчера на лондонската борса петролът от сорта Брент с доставка през ноември отстъпи с 26 цента (0,3 на сто) от цената си и сесията приключи на ниво 77,38 долара за барел. На борсата в Сингапур суровината се търгуваше на малко по-високата цена от 77,44 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още