IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опра Уинфри оглави класация на най-печелившите личности в телевизията

Освен нея единственият друг милиардер в класацията е Доналд Тръмп

16:35 | 01.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Опра Уинфри оглави класация на най-печелившите личности в телевизията
Топ-печелившите в телевизията в САЩ са спечелили общо 723 млн. долара за периода юни 2006 – юни 2007 г., показва класацията на списание Forbes - TV 20.

Начело на списъка е Опра Уинфри с 260 млн. долара приходи за периода, което е повече чистата заплата на изпълнителни директори като Майкъл Дел за изминалата фискална година.

Медийната кралица завоюва първото място благодарение на две реалити шоута за ABC. Империята на Опра вече включва изключително популярно дневно предаване, шоу по сателитно радио, списание и мюзикъл на Бродуей.

Класацията на Forbes е доминирана главно от водещи на дневни предавания, което показва колко рентабилни са техните програми. Въпреки че водещите на късни предавания Дейвид Летърман (на четвърто място с 40 млн. долара) и Джей Лено (шести с 32 млн. долара) печелят значително повече от „дневните си съответствия“, между домакините на сутрешни и следобедни шоута има много повече конкуренция.

На второ място в TV 20 с 60 млн. долара е комикът Джери Зайнфелд.

Освен Опра Уинфри единственият друг милиардер в класацията е Доналд Тръмп, който е спечелил 32 млн. долара от шоуто си по NBC и от лицензи.

Въпреки че преди топ печелившите в телевизията са били актьори от ситкоми като „Приятели“ например, днес тенденцията е най-много да се печели от реалити предавания и дори новинарски подразделения.

Единственият актьор от сериал, включен в класацията, е Кийфър Съдърланд, който участва в хитовия 24. Той се нарежда на 10 място с 22 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още