fallback

Общо 8,5 млрд. евро са изтеглили инвеститори от фондове в Германия

Най-много средства са изтеглени от паричните фондове и фондовете за търговия с акции

15:27 | 28.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

По всичко личи, че световната финансова криза е достигнала и немските фондове, след като през август от тях е изтеглена значителна сума. Тя възлиза на 8,5 млрд. евро и засяга както парични, така и пенсионни фондове, съобщава Der Spiegel.
Общото салдо на компаниите от инвестиционния сектор на Германия през август възлиза на минус 8,1 млрд. евро, като средствата на публичните фондове са намалели с 8,5 млрд. евро, а фондовете със специална инвестиционна цел са придобили нови 361,1 млн. евро, става ясно от данните на Германския съюз за инвестиции и управление на активи.
Значителен отлив на средства показват данните за паричните фондове, които са загубили 4,2 млрд. евро. От договорните фондове за търговия с акции са изтеглени 3,6 млрд. евро, от пенсионните – 3,0 млрд., а хедж фондовете са загубили 127,4 млн. евро. Като причина за това от съюза посочват финансовата криза и свързаната с това несигурност от страна на инвеститорите.
По-добро представяне през месеца са постигнали смесените фондове. Те са привлекли парични потоци в размер на 1,7 млрд. евро. С 644,9 млн. са намалели средствата на фондовете за търговия с ДЦК, а с 245,1 млн. - на фондовете с гарантиран доход.
Въпреки негативните данни като цяло секторът се представя по-добре от предходната година, тъй като общата сума на активите се е увеличила с 9 на сто на годишна база и е достигнала 1,42 трлн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още