IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпва след тридневния спад

Отново метеорологичните прогнози са двигател на цената - синоптиците предвиждат оформянето на нова тропическа буря

09:11 | 27.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпва след тридневния спад
Цената на петрола се повиши след няколкодневния си спад в резултат на синоптичните прогнози, според които южно от Мексиканския залив се заформя нова тропическа буря. За движението на цената нагоре повлияха и данните за петролните запаси на САЩ.

Вчера от енергийното министерство на САЩ изнесоха данни, според които запасите на страната като цяло се увеличават с 1,8 млн. барела през миналата седмица. В района Среден Запад обаче, където се осъществява основната част от производството на сорта West Texas Intermediate, запасите падат до 21-месечно дъно, съобщава Bloomberg.

По време на търговията в САЩ петролът поскъпна със 77 цента, или 1 на сто, до 80,30 долара за барел, като това беше първото повишение за последните четири дни. По време на търговията, непосредствено след публикуваните данни за запасите, петролът поевтиня до най-ниското ниво от десет дни насам и имаше сключени сделки на цена 78,44 долара.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк петролът с доставка през ноември поскъпна с 90 цента до цена 81,20 долара за барел. В Сингапур цената за барел беше 81,05 долара.

Сортът Брент повиши цената си на азиатската борса с около 1 на сто, или 73 цента, до 78,16 долара за барел. По време на вчерашната търговия суровината поевтиня с 19 цента на борсата в Лондон и затвори при цена 77,43 долара за барел, което е най-ниското ниво от 17 септември насам. На електронната платформа на борсата, където може да се търгува по всяко време, към 9:00 часа цената за барел от сорта Брент е 70,03 долара или с 60 цента повече от вчера.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още