IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът падна под 80 долара за барел

Суровината отбелязва четвърти пореден спад, очаква се запасите в САЩ да задоволят зимното търсене

09:20 | 26.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът падна под 80 долара за барел
Цената на петрола падна под 80 долара за барел на борсата в Ню Йорк, регистрирайки четвърто поредно понижение в резултат на ревизираните прогнози, че запасите на САЩ ще бъдат достатъчни за задоволяване на зимното търсене.

За по-ниските цени допринесе и нормализирането на производството в Мексиканския залив, което вече достига до нормалните си стойности. През миналата седмица добивът на суровината в региона бе силно намален заради синоптичните прогнози, според които се очакваше заливът да бъде връхлетян от тропическа буря.

Петролът с доставка през ноември понижи цената си по време на борсовата сесия в Ню Йорк с 1,8 на сто, или 1,42 долара, до 79,53 долара за барел. В Сингапур цената се понижи до 79,90 долара за барел.

През миналата седмица черното злато достигна рекордната цена от 83,90 долара за барел. Събитията тогава бяха продиктувани основно от новината за увеличеното производство на ОПЕК, данните за американската икономика и петролни запаси и рекордно ниските нива на долара спрямо останалите валути.

Брентът също поевтиня през последното денонощие. На борсата в Лондон цената за барел спадна с 1,29 долара, или 1,6 на сто, до 77,62 долара за барел. Цената в Сингапур беше 77,83 долара.

Днес се очаква да бъдат публикувани данните за петролните запаси на САЩ, като се очаква енергийното министерство на страната да обяви спад в размер на 2,15 млн. барела, съобщава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още