IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

СТО разследва Китай заради пиратство

Действията са предприети в резултат на обвинение от страна на САЩ, че в Пекин не успяват да приложат законите за защита на авторското право

14:50 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
СТО разследва Китай заради пиратство
Световната търговска организация (СТО) е започнала разследване на пиратството в Китай в резултат на подадена от САЩ жалба, съобщава ВВС. Жалбата е подадена, тъй като, според Вашингтон, разговорите с китайските власти по въпроса не са довели до разрешаване на проблема.

Според обвинението от страна на най-голямата икономика в света властите в Пекин са се провалили в опитите си да спрат производството на фалшификати, тъй като не са успели да въведат в сила законите за защита на авторско право в областта на софтуера, музиката и книгоиздаването.

Ако от СТО разрешат случая в полза на САЩ, то американското правителство ще има право да налага санкции на Китай в размер на милиарди долари годишно. Организацията има права само да произнесе становище относно това дали китайското правителство е предприело задоволителни действия за защита на авторските права.

Компетентните по въпросите на търговията кръгове в САЩ заявяват, че жалбата има за цел „да бъдат елиминирани значителните структурни различия, които дават на пиратите и фалшификаторите в Китай убежище за избягване на криминалната отговорност“, предава агенцията.

Китайската позиция по въпроса е, че е започнала борба срещу пиратството в страната и че обсъждането на проблема в рамките на разследването на СТО може да доведе до нарушаване на отношенията със САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още