IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява за трети пореден ден

Възстановеното производство в Мексиканския залив доведе до успокояването на цената на черното злато

10:38 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява за трети пореден ден
Петролът регистрира понижения за трета поредна сесия, след като производството в Мексиканския залив беше възстановено. Производителите в региона евакуираха част от работниците си и намалиха добивите на суровината в края на миналата седмица, след като синоптиците прогнозираха, че заливът ще бъде ударен от тропическа буря.

Суровият петрол с доставка през ноември поевтиня със 73 цента, или 0,9 на сто, до 80,22 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк. В Сингапур цената за барел беше 80,47 долара.

Брентът също отбеляза понижение, като цената за барел с доставка през ноември спадна с 69 цента (0,9 на сто) до 78,22 долара на борсата в Лондон. Цената в Сингапур беше 78,45 долара за барел.

Утре се очаква да бъдат публикувани данните за петролните запаси на САЩ за изминалата седмица. Специалистите прогнозират спад от 2,1 млн. барела и, ако предвижданията се окажат верни, това ще бъде 11-то понижение на запасите за последните 12 седмици. Анализаторите очакват това да доведе до поскъпване на суровината, защото подобна новина означава, че САЩ няма да успеят да задоволят търсенето на петрол през пиковия период в края на годината

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още