IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Весела Кюлева излезе от списъка с богаташите, имала само $400 млн.

Единственият българин в класацията е Васил Божков с 1,5 млрд. долара

09:52 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Весела Кюлева излезе от списъка с богаташите, имала само $400 млн.
Роман Абрамович вече не е най-богатият човек в Нова Европа. Собственикът на "Челси" бе задминат от шефa на "Русал" Олег Дерипаска, пише полското списание "Впрост", което периодично прави класации на най-заможните в Централна и Източна Европа.

Единственият българин в класацията е Васил Божков с 1,5 млрд. долара. Той заема „едва“ 52-ро място, въпреки че състоянието му се е увеличило с 1 млрд. долара.

От списъка на богатите източноевропейци пък изпадна Весела Кюлева – вдовицата на застреляния банкер Емил Кюлев. В миналата класация тя беше на 95-о място с 400 млн. долара. Причината за отпадането й е, че "Впрост" вече е вдигнал летвата и в списъка му попадат само богаташи с над 1 милиард долара.

Челната тройка е окупирана от руски бизнесмени. След Дерипаска и Абрамович почетното трето място е заето от Генадий Тимченко, който е определен от украинския в. "Сегодня" като психолог разузнавач.

Вижте още
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още