IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът със спад за втора поредна сесия

За по-ниските цени допринасят благоприятните синоптични прогнози и възстановеното производство в Мексиканския залив

09:10 | 24.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът със спад за втора поредна сесия
Цената на петрола продължи своя спад за втора поредна сесия, след като производството в Мексиканския залив бе възстановено в резултат на отминалата заплаха от тропическа буря в района.

Суровият петрол с доставка през ноември се понижи с 0,7 на сто, или 56 цента, до 81,06 долара за барел на електронната платформа за търговия на борсата в Ню Йорк. В Сингапур цената е 81,15 долара за барел.

В петък фючърсите поевтиняха с 16 цента, или 0,2 на сто, до 81,62 долара за барел, отстъпвайки от 4,5-процентното увеличение през миналата седмица, когато контрактите с доставка през октомври достигнаха рекордната цена от 83,90 долара за барел.

От началото на месеца на борсата в Ню Йорк е регистрирано поскъпване на петрола с 10 на сто заради заплахите от урагани в Мексиканския залив, където е съсредоточена около една четвърт от производството на САЩ. За високите цени допринасят и намаляващите запаси на страната, които може да се окажат недостатъчни за задоволяване на пика в търсенето на суровината през последното тримесечие на годината, съобщава Bloomberg.

Петролът от сорта Брент с доставка през октомври също отстъпи от цената си. Спадът е с 50 цента, или 0,6 на сто, до 78,80 долара за барел в Сингапур. В петък Брентът поскъпна с 21 цента, или 0,3 на сто, до 79,30 долара за барел, което е най-високата цена от 1989 година насам.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още