IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът в САЩ навлезе в консолидация

16:29 | 21.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът в  САЩ навлезе в консолидация
Пазарът в САЩ леко се поуспокои след двата дни на силно покачване след обявяването от страна на Федералния резерв на намаляването на основния лихвен процент с петдесет базисни пункта. Търговията се водеше предимно в тесен рейндж, като дори се забеляза лек спад, което подсказва, че част от пазарните участници не се чувствуват комфортно на тези нива и побързаха да приберат печалбите си.

Добрите корпоративни резултати и задоволителните резултати на пазара на труда не можаха да подкрепят пазара. На корпоративно ниво изненадата поднесе Goldman Sachs Group Inc., която отбеляза нарастване на печалбите си със 79%, като е успяла да се защити от загуби въпреки слабия пазар на ипотеки. Междувременно Министерството на труда оповести, че новоподадените молби за помощи за безработица са намалели с 9 хил. до 311 хил. за август.

Като цяло корпоративните и икономическите резултати бяха противоречиви, като индексът на водещите индикатори, съставен от Conference board, отчете понижение, докато Филаделфийският ФЕД индекс показа сериозно възстановяване в регионалното производство през септември.

След солидния скок на индексите поради намаляването на основния лихвен процент, сега акцентът на пазара започна да се прехвърля върху корпоративните резултати и в частност дали те са адекватни на моментното ценово равнище на пазара. Някои от пазарните участници също се надяват, че на следващата среща през октомври ще последва още едно намаляване на лихвата този път с 25 базисни пункта.

Вероятността обаче това да се случи не е чак толкова голяма поради все още оставащия риск от инфлация.

Междувременно доларът продължи да отслабва спрямо еврото, като премина психологическото ниво от 1,40. Това от една страна е добре за американския износ и намаляването на търговския дефицит, но от друга страна прави външните стоки скъпи за американския потребител, което може да повлияе на спад в потреблението като цяло.

Технически анализ

Dow Jones

В четвъртък Dow се търгуваше в тесни граници и така и не атакува нито една от краткосрочните си съпротиви. Засега сантиментът остава положителен, като най-близкото ниво на съпротива в посока нагоре е нивото 13 860. В посока надолу краткосрочна съпротива може да окажат нивата от 13 685, 13 450 и 13 250.

Подкрепа

13 685

13 450

13 250

Съпротива

13 860

14 000

14 150


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още