IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Златото с рекордна цена за последните 27 години

Благородният метал поскъпва на световните борси в резултат на продължаващата обезценка на долара

14:36 | 21.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Златото с рекордна цена за последните 27 години

Златото поскъпна до рекордна за последните 27 години цена на борсата в Лондон като резултат от рекордно ниските нива на американския долар. Както е известно, ценният метал се възприема от инвеститорите като „спасителен остров“ при срив на щатската валута.

Незабавната доставка на тройунция злато струва 739,30 долара, което е с 0,8 на сто, или 6,04 долара повече от вчера. Това е най-високото ниво от януари 1980 година, когато заради високата инфлация, съветската инвазия в Афганистан и иранската революция цената на метала достигна 850 долара за тройунция.

По време на сесията в САЩ в четвъртък металът достигна 732,30 долара, след като голяма част от инвеститорите са кеширали печалбите си от повишаващите се два поредни дни американски борсови индекса.

В Ню Йорк контрактите с доставка през декември, обемът на търговия с които е най-голям, поскъпнаха с 5 долара до 744,9 долара за тройунция, като имаше сключени сделки и на цена 747,1 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още