IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът остава близо до рекордните 82 долара

Цената бе повлияна от данните за петролните запаси на САЩ и от синоптичните прогнози

08:35 | 20.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът остава близо до рекордните 82 долара
Цената на петрола се задържа близо до рекордните стойности от вчера в резултат на опасенията, че новата тропическа буря, вилнееща в Атлантическия океан, може да застраши производството на суровината.

Върху цените влияние оказаха и данните за петролните запаси на САЩ, които показаха запазване на стойността от миналата седмица. Специалистите обаче предричат спадане на запасите през зимата заради по-високото търсене и ограничения внос на петрол, съобщава Bloomberg.

В Ню Йорк суровият петрол с доставка през октомври поскъпна с 42 цента (0,5 на сто) до цена 81,93 долара за барел. Последният ден за сключване на такива контракти беше днес, поради което най-търгувани на борсата бяха фючърсите за ноември. Тяхната цена беше 90,73 долара. В Сингапур цената на черното злато е с 4 цента по-висока, като октомврийските контракти се търгуват по 81,97 долара.

Сортът Брент на лондонската борса с доставка през ноември отбеляза ръст вчера до цена 78,47 долара за барел, което е най-високата цена на затваряне от 1989 година насам. В Сингапур петролът от този сорт струва с 27 цента по-малко или 78,20 долара за барел.

Вчера бяха обявени данните за петролните запаси на САЩ. За седмицата до 14 септември е отбелязано запазване на тяхното количество, като стойността е 318,8 млн. барела. Специалистите предричаха спад от над 2 млн. барела, като според тях намаленият внос през изминалите месеци неминуемо ще доведе до по-малки запаси през следващите седмици.

Според синоптичните прогнози в Атлантическия океан се оформят тропически бури, които могат да застрашат добива на петрол в Мексиканския залив. Именно това е основната причина за повишеното внимание на трейдърите и за запазване на високите цени на черното злато.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още