IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на нови коли в Европа с ръст от 2,5 на сто през август

През месеца са били регистрирани 952 205 нови автомобила, което е спад спрямо 1,354 млн. през юли

11:17 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на нови коли в Европа с ръст от 2,5 на сто през август

Продажбите на нови коли в Европа са се увеличили с 2,5 на сто през август на годишна база благодарение на търсенето на развиващи се пазари като Румъния, където модели като местната марка Dacia Logan имат голям успех, съобщи Ройтерс, цитирайки данни на европейската Асоциация на производители на автомобили (ACEA).

През месеца са били регистрирани 952 205 нови автомобила, което е спад спрямо 1,354 млн. през юли, когато ръстът от 7,4 на сто се дължи на допълнителен работен ден в целия регион.

Най-големият производител в Европа - Volkswagen, е отбелязал лек спад от 0,7 на сто в продажбите си заради по-слабото търсене на Skoda и 1,4 на сто спад при модела Audi.

Продажбите на Renault се понижават с 8,6 на сто, точно преди пускането на пазара на новата Laguna.

Продажбите на румънското подразделение на френската компания - Dacia, са се удвоили през август, а за първите осем месеца са нараснали с една пета.

Fiat регистрира изключително силен месец, като търсенето на основните марки на производителя е скочило с над 11 на сто благодарение на бума при модели като Grande Punto, Bravo и Cinquecento.

Немското подразделение на GM – Opel, и британското Vauxhall са отбелязали ръст от 8,4 на сто през август, отчасти заради силните продажби на модела Corsa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още