IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отстъпва от рекордните цени

Синоптичните прогнози са основният фактор, който влияе върху цената на суровината по време на сезона на ураганите

09:30 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отстъпва от рекордните цени

Цената на петрола отстъпи от рекордните си стойности, регистрирани през последните дни. Понижението идва в резултат на връщането на стихията Умберто отново в степен тропическа буря. По време на вчерашния ден Умберто прерасна в ураган и заплаши производството на петрол в Мексиканския залив, като след новината за отслабването му цените на петрола тръгнаха надолу, съобщава Ройтерс.

Суровият петрол с доставка през октомври понижи цената си в Ню Йорк с 0,8 на сто спрямо вчера (62 цента) до 79,47 долара за барел. В Сингапур фючърсите се търгуваха по 79,64 долара.

Вчера контрактите поскъпнаха с 18 цента, или 0,2 на сто, и пазарът в Ню Йорк затвори на рекордната цена от 80,09 долара за барел, което беше първото преминаване на цената от 80 долара, откакто се търгува суровината.

В Лондон Брентът с доставка през ноември струва 76,91 долара за барел, което е с 21 цента, или 0,27 на сто, по-малко от вчерашната цена от 77,12 долара. В Сингапур фючърсите на Брента струваха 76,85 долара.

Към момента основен фактор, влияещ върху цената на петрола, са новините от синоптичните центрове, тъй като в Америка тече сезонът на ураганите. След като стана ясно, че Умберто няма да засегне производството на суровината, погледите на трейдърите са насочени към следващата тропическа буря, която се заформя в Атлантическия океан. Стихията носи името Ингрид и синоптиците предвиждат преминаването й в ураган да стане през следващите 24 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още