IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с лек спад

Страните от ОПЕК се съгласиха да увеличат добивите с 500 хил. барела дневно, но съмненията дали така ще бъде задоволено търсенето остават

09:06 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с лек спад
Суровият петрол се търгуваше тази нощ с леко понижение, но на нива близки до рекордните стойности, като причина за това бяха спекулациите дали повишеното производство на ОПЕК ще доведе до задоволяване на търсенето на суровината в световен мащаб през последното тримесечие на годината.

Вчера от организацията, която осигурява около 40 на сто от световния добив на петрол, се съгласиха с предложението на Саудитска Арабия за увеличаване на производството с 500 хил. барела дневно през последните три месеца на годината, когато търсенето на черното злато е най-голямо. Преди срещата цената на петрола отбеляза ръст, тъй като не се очакваше решение за повишаване на добивите.

Петролът с доставка през октомври отбеляза незначителен спад с 0,01 на сто (1 цент) до 78,22 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Вчера контрактите поскъпнаха със 74 цента, или 1,0 на сто, до 78,23 долара за барел, което е най-високото ниво от 1983 година насам. В Сингапур черното злато повиши цената си до 78,34 долара.

На лондонската борса Брентът с доставка през октомври също се понижи леко. След вчерашния ръст от 1,2 на сто (90 цента) до 78,38 долара за барел, днес суровината отстъпва с 3 цента до 76,35 долара.

Днес се очаква да бъдат обявени данните за запасите на петрол в САЩ. Според специалисти през седмицата до 7 септември те са намалели с 2,7 млн. барела. За предходната седмица бяха обявени запаси в размер на 329,7 млн. барела, което представлява стойност с 10 на сто по-висока от средната за последните 5 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още