IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сделките на борсата в Лондон с рекорден ръст през август

Световната финансова криза допринася за ръста на търговията, тъй като инвеститорите закриват по-рискови позиции

15:58 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Сделките на борсата в Лондон с рекорден ръст през август
Средният брой на сделките в електронната платформа на Лондонската фондова борса (LSE) се е увеличил със 141 на сто на годишна база и е достигнал рекордна стойност от 688 391 сделки дневно през август, съобщи Ройтерс.

По-големият брой сделки през отпускарския сезон се дължи на волатилната търговия, предизвикана от изострянето на кризата в ипотечния сектор на САЩ, което накара инвеститорите да търгуват по-интензивно с цел закриване на по-рисковите позиции.

От началото на годината сключените сделки на фондовата борса в Лондон се увеличават със 72 на сто до 86,1 милиона, надхвърляйки с близо 8 млн. общия брой от 78,2 милиона, регистриран през 2006 г.

Трансатлантическата борсова група NYSE Euronext също отбелязва по-активна търговия през август, като са регистрирани рекорди на търговията в САЩ и Европа. Групата е отбелязала 3,6 млрд. прехвърлени акции през месеца, като за Европа те са 33 милиона. На годишна база повишението е със 110,5 на сто до 1,45 млн. прехвърлени акции на ден.

От началото на годината от Euronext са регистрирали 210 млн. транзакции, което е ръст от 42,9 на сто на годишна база. Подразделението за търговия с деривативни инструменти на групата - Euronext Liffe, е отбелязало сключването на 103,9 млн. контракта през август, като това е първият случай, когато са сключени над 100 млн. сделки.

Въпреки глобалната кредитна криза на лондонската борса са осъществени 22 IPO-та, които са набрали над 1,2 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още