IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Македонските млекопроизводители привличат интереса на чужди инвеститори

13:00 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Македонските млекопроизводители привличат интереса на чужди инвеститори

Македонските млекопроизводителни предприятия станаха изключително привлекателни за чуждестранните инвеститори, които с навлизането в някои от тях и с опита си да направят това и в други виждат начин за реализация на печалби, пише македонският „Утрински вестник”.

Според запознатите със ситуацията причината за повишаването на атрактивността на млекопреработвателните мощности се крие в благоприятните условия за инвестиране, които предлага Македония, както и повишеното търсене на мляко в световен мащаб.

Навлизането на големите имена от млекопреработвателната индустрия в Македония се очаква да има добър ефект и върху гражданите с намаляване на цените на млечните продукти и по-разнообразното предлагане, а за фермерите това означава гарантирано изкупуване на млякото.

Засега в страната присъстват шведската фирма „Swed milk”, която скоро трябва да започне работа, както и холандската компания „Danube Foods”, която купи млекопреработвателното предприятие „Бучин Козяк” и проявява интерес за закупуване на битолската млекопреработвателна фирма. То обаче, от своя страна, междувременно преговаря за продажба на част от акциите си и с хърватската „Виндия”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още