IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Баварска компания ще възражда трабанта

Herpa планира моделът да е с двигател на BMW и да струва около 50 000 евро

11:55 | 10.09.07 г.
Така би изглеждал "прероденият" трабант. Илюстрация: Herpa
Така би изглеждал "прероденият" трабант. Илюстрация: Herpa

Няколко модела класически автомобили бяха обновени през последните години. В тази насока една баварска компания се надява да върне емблематичния Трабант към нов живот, съобщи Ройтерс.

Има нов Beetle, ново Mini, време е за ново Trabi“, казва говорителят на производителя на миниатюрни превозни средства Herpa Даниел Щиглер.

Компанията планира да се възползва от носталгичните спомени за трабанта в Германия и е купила правата върху името с идеята да създаде обновена версия на автомобила.

Тази седмица компанията ще представи модел в мащаб 1:10 на международното автомобилно изложение във Франкфурт. Производството на автомобила зависи от посрещането му от посетителите на изложението.

Най-вероятно ще бъде произведена ограничена серия от 5 000 автомобила. Преговаряме с няколко производителя“, е заявил Щиглер.

Предвижда се автомобилът да запази оригиналния си дизайн, да има две врати и четири места и да бъде боядисан във вездесъщия небесносин цвят.

Herpa планира моделът да е с двигател на BMW и да струва около 50 000 евро. Към момента на сайтове за интернет търгове се предлагат възстановени винтидж трабанти в добро състояние за около 10 хил. евро.

Трабантът беше произвеждан близо 30 години без почти никакви промени в дизайна и беше най-популярният автомобил в бившата Източна Германия. На 7 ноември автомобилът става на 50 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още