IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виенската фондова борса и украинската PFTS ще си сътрудничат

Двете борси планират да работят заедно в сферата на индексите, както и възнамеряват да си сътрудничат в предоставянето на информация

17:18 | 03.09.07 г.
Виенската фондова борса и украинската PFTS ще си сътрудничат
Виенската фондова борса в бъдеще ще работи съвместно с украинската PFTS. Това беше потвърдено със споразумение за сътрудничество, подписано в Киев от Ирина Заря, главен изпълнителен директор на PFTS, и Хайнрих Шалер, главен изпълнителен директор на Wiener Börse AG, съобщиха от виенската борса.

Wiener Börse и PFTS планират да работят заедно в сферата на индексите, както възнамеряват да си сътрудничат и в предоставянето на информация.

Подписаното споразумение е второ в отношенията между виенската борса и Украйна. През март 2007 г. виенската борса, съвместно с австрийската банка OEKB и австрийския клирингов агент CCP.A, подписаха споразумение с украинската Държавна агенция за инвестиции и иновации и Украинския национален депозитар.

PFTS е създадена през 1996 г. и оттогава до днес се превърна във водеща на украинския пазар на ценни книжа, като реализира пазарна капитализация в размер на 55 милиарда евро. Тя е най-голямата от шестте украински борси.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още