IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поскъпва заради силния спад на запасите в САЩ

Ураганът Дийн принуди част от рафинериите и платформите да прекратят работа или поне да намалят производството на петрол

09:18 | 30.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поскъпва заради силния спад на запасите в САЩ
Цената на петрола отбеляза ръст през последното денонощие и достигна триседмичен връх, след като американското правителство публикува данните за петролните запаси на страната. Резултатите показаха спад в резервите на петрол и бензин, който значително надхвърля предварителните прогнози.

Суровият петрол с доставка през октомври в Ню Йорк достигна цена от 73,51 долара за барел, или ръст от 1,78 долара (2,5 на сто) в сравнение със сряда. В Сингапур „черното злато“ се търгуваше на нива от 73,58 долара за барел.

Брентът в Лондон също отбеляза ръст, като цената за барел стигна 72,13 долара, което е с 2,2 на сто повече от вчера.

Ръстът в цената на суровината се дължи главно на съобщението на енергийното министерство на САЩ, че запасите от суров петрол са намалели с 3,49 млн. барела или около шест пъти повече от прогнозираното. Запасите на бензин са намалели с 3,67 млн. барела и общото им количество е 192,6 млн. барела.

Върху запасите на САЩ влияние са оказали събитията през изминалата седмица, когато ураганът Дийн принуди част от рафинериите и платформите да прекратят работа или поне да намалят производството на петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още