IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовият директор на Google подава оставка

След повече от 5 години на поста Джордж Рейес напуска, мотивите за решението остават в тайна

17:37 | 29.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовият директор на Google подава оставка
Работата на Джордж Рейес, финансов директор на най-голямата търсачка в интернет пространството - Google, за компанията ще приключи в края на годината, съобщи немският вестник Wirtschaftsblatt.

53-годишният финансов специалист е обявил решението си пред ръководството на интернет компанията. Причините за напускането на Рейес не се споменават, а засега е неизвестен и човекът, който ще го смени на поста.

Джордж Рейес работи за компанията от 5 години и половина и е основният фактор, довел до нейното успешно качване на борсата през 2004 година. Той има и големи заслуги за превръщането на търсачката в лидер в онлайн рекламата, коментира изданието.

От качването си на борсата книжата на Google са отбелязали четирикратен ръст. През 2004 година една акция на компанията струваше 85 долара, а към днешна дата цената на дял от Google вече е 506,40 долара (преди началото на днешната сесия). Пазарната капитализация на интернет търсачката е на стойност около 158 млрд. долара.

За шестмесечието Google регистрира печалба от 1,9 млрд. долара при приходи от 7,5 милиарда спрямо 1,3 млрд. долара чиста печалба и приходи от 4,7 милиарда долара преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още