IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът с лек спад

Цената на суровината е стабилна, днес се очакват данните за запасите на САЩ

09:14 | 29.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът с лек спад
Петролът запази цената си относително стабилна през изминалата нощ, след като вчера бе отбелязан спад заради понижаващите се борсови индекси в САЩ и се появиха данни относно поевтиняването на жилищата в страната. Тези новини доведоха до понижения на всички основни суровини, като се засилиха спекулациите относно забавянето в ръста на икономиката.

Суровият петрол се търгуваше на цена 71,54 долара за барел, или с 19 цента по-евтино от вчера, когато цената падна за първи път от четири дни насам. Покачването от края на миналата седмица се дължеше на възстановените борсови цени, скока на бензина заради по-високото търсене в края на лятото и затварянето на няколко рафинерии заради урагана Дийн.

Брентът с доставка октомври също регистрира слаб спад. Неговата цена се понижи с 16 цента, или 0,6 на сто, до 70,39 долара за барел в Лондон. Понижението на Брента беше първото от 5 борсови сесии насам.

Днес се очаква да бъдат публикувани данните за петролните запаси на САЩ. Според предварителните прогнози се очаква те да нарастнат с 1,9 милиона барела. За миналата седмица бе отбелязан спад в запасите на стойност 600 000 барела.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още