IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ванкувър е най-удобният град в света, Лагос – най-ненадеждният

Освен с минимум престъпност и почти нулева заплаха от терористични атентати, Ванкувър се слави с перфектно изградена транспортна структура и информационни мрежи

17:10 | 24.08.07 г.
Ванкувър е най-удобният град в света, Лагос – най-ненадеждният
Канада е една от най-сигурните страни за пребиваване, а Ванкувър е най-комфортният за живеене град в света. Това сочи тазгодишната класация на списание Economist състави на най-удобните и на най-неудобните за живеене градове.

Освен с минимум престъпност и почти нулева заплаха от терористични атентати, Ванкувър се слави с перфектно изградена транспортна структура и информационни мрежи.

Други от 40-те показатели, по които се оценяват градовете, са състоянието на здравеопазването, на културата, околната среда и образованието.

На второ място след Ванкувър е Мелбърн, следван от Виена, Пърт, Торонто, Аделаида, Сидни, Копенхаген, Женева и Цюрих.

Най-неудобните за живеене градове в света, които са и най-застрашени от военни конфликти и атентати, са Алжир, Дака, Лагос, Карачи, Катманду, Абиджан, Дакар, Пном Пен, Техеран и Богота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още