IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стабилизация на щатския пазар в краткосрочен план

16:54 | 21.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Стабилизация на щатския пазар в краткосрочен план
Пазарът изглежда се стабилизира, въпреки че индексите не реализираха съществен прогрес през първия ден на търговия за тази седмица и котировките останаха в тесни граници.

Все пак рязкото поскъпване от миналия четвъртък, както и действията на Федералния резерв от петък не могат да не бъдат разгледани като положително развитие. Редукцията на дисконтовата лихва с 50 базисни пункта от страна на Фед няма директно да повиши цените на акциите, но заявената готовност на централните банкери да предотвратят негативното влияние на финансовата икономика върху реалната икономика посредством евентуално влошаване на корпоративните печалби предполага готовност за редукция и на ключовата Fed Funds target rate.

Много анализатори изразяват мнение, че пазарът може да се понижи с още 10% в резултат на кредитната криза. Ако новините за фондове с проблеми започнат да затихват обаче инвеститорите отново ще пренасочат вниманието си към факта че икономиката вероятно се развива добре, че трендът на корпоративните печалби не е влошен, както и че финансовите оценки за P/E на 16 за индекс като S&P 500 е атрактивна стойност.

Изключвайки тези аргументи, през вчерашната сесия нямаше важни новини, които да бъдат търгувани. На макрониво беше обявен единствено индексът на водещите индикатори за юли, който се повиши с 0,4% спрямо спад от 0,3% предходния месец.

На специфично фирмено ниво единствено Lowe обяви резултатите си над очакванията на анализаторите, което е особено позитивна новина, тъй като фирмата оперира в проблемния жилищен сектор на пазара. Акциите отбелязаха ръст от над 5% и се движеха около 52-седмичните си максимуми.

Технически анализ

Dow Jones

Dow не успя да задържи пробива под ключовия тренд на 12 780 и дори регистрира възходяща реверсираща структура миналия четвъртък. Убедителен пробив над 13 090- 13 160 областта ще бъде сигнал за неутрална среднсрочна картина и ще даде възможност за поскъпване към 13 440. Последното ще бъде детерминиращо за промяна на сентимента. В непосредствен план подкрепа има при 12 950 и при 12 805.

Подкрепа

12 950

12 805

12 515

Съпротива

13 160

13 330

13 440


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още