IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият терминал на московското летище Внуково ще е готов в края на 2008

Предвижданията са този терминал да стане най-съвременният и високотехнологичен в Русия

12:18 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Новият терминал на московското летище Внуково ще е готов в края на 2008

Новият пътнически терминал на московското летище Внуково ще е готов през ноември 2008 г., е казал кметът на руската столица Юрий Лужков, съобщава РИА Новости. По думите му площта на терминала ще бъде 250 хил. кв. м.

Лужков е пояснил, че новият терминал ще има надземна и подземна част и като цяло външно ще напомня птица, готова за излети. Проектирането на терминала е направено от германската фирма „Обермайер“. Строителството на терминала обаче ще се извършва от руска фирма, е допълнил кметът на Москва.

Предвижданията са този терминал да стане най-съвременният и високотехнологичен в Русия. Освен това още тази година до терминала ще стигат две важни шосета.

Кметът на Москва е обявил, че през октомври пробно ще бъдат пуснати в действие уредите на новия електронен център за управление на полетите, който по думите му, е супермодерен и ефективен. Изграждането на центъра е финансирано от федералните власти.

Московският кмет е съобщил още, че до завода на летището, който ремонтира самолетите „Ту“, „Ан“ и „Ил“, със съдействието на немската компания „Луфтханза“, ще бъде създаден нов комплекс за обслужване на всички типове самолети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още