IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банковите акции в Германия нагоре

Компаниите от финансовия сектор в DAX се търгуват "на зелено" днес

15:25 | 17.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Банковите акции в Германия нагоре

Днес акциите на немските банки, включени във водещия индекс DAX, регистрират повишения. Те идват на фона на спада в стойността на индекса и разразяващата се криза в световната банкова система.

Книжата на Hypo Real Estate, чиято дейност е насочена основно в ипотечния сектор, отбелязва най-висок ръст от 4 на сто до средна цена 38,27 евро. Следваща по ръст в индекса е Deutsche Postbank, която повишава пазарната си капитализация с 2,82%. Акциите на банката се търгуват при цена 52,57 евро.

На "зелено" са още акциите на Commerzbank, които бележат ръст от 2,20 на сто и струват 29,24 евро спрямо 28,85 евро на отваряне.

С най-малко повишение са книжата на Deutsche bank, които се търгуват на цена 91,96 евро, отбелязвайки покачване от 0,35 на сто.

Днешното развитие на борсовата търговия в страната дава надежда, че финансовата система може да се справи с разразилата се през последните месеци криза. Покачването на котировките на финансовите институции показва възвръщане на доверието в сектора и прави по-позитивни очакванията за развитието на ситуацията занапред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още