IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата в ипотечния сектор в САЩ ще струва 150 млрд. долара

Бен Бернанке посочи миналия месец, че потенциалните загуби от кризата могат да достигнат между 50 и 100 млрд. долара

17:49 | 16.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата в ипотечния сектор в САЩ ще струва 150 млрд. долара

Кризата в сектора на ипотечните кредити в САЩ ще струва общо около 150 млрд. долара на инвеститорите по света, става ясно от изследване на инвестиционната банка Calyon, част от групата на Crеdit Agricole.

Оценката се базира на предположението, че инвеститорите ще могат да покрият само половината от инвестициите си на ипотечния пазар, което ще доведе до загуба от 130 млрд. долара. Към нея ще се прибавят 20 млрд. долара, свързани с друг тип рискове.

Президентът на Федералния резерв Бен Бернанке посочи миналия месец, че потенциалните загуби от кризата могат да достигнат между 50 и 100 млрд. долара.

Въпреки че е малко вероятно загубите, свързани с кризата да бъдат катастрофални, пазарите са в неведение за това кой ще плати цената“, казва един от авторите на проучването, цитиран от АФП. „Ще минат две-три години, преди да станат ясни точните загуби“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още