IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителят на Барби изтегля от пазара 18 млн. опасни играчки

Половината от играчките, за които става въпрос, са на пазара в САЩ, а останалите – в Обединеното кралство, Ирландия и Германия

08:49 | 15.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Производителят на Барби изтегля от пазара 18 млн. опасни играчки
Американският производител на детски играчки Mattel обяви, че изтегля от пазара 18,2 млн. играчки, произведени в Китай, заради съдържание на магнитни части и оловни бои, които са потенциално опасни за здравето, предаде Ройтерс.

Това е второто изтегляне на играчки от пазара за компанията, произвеждаща куклите Барби, като то съвпада с пускането на мащабна рекламна кампания на Mattel, свързана с безопасността на продуктите й.

Половината от играчките, за които става въпрос, са на пазара в САЩ, а останалите – в Обединеното кралство, Ирландия и Германия.

Според генералния директор на компанията Боб Екърт „е възможно да няма други изтегляния“. По думите му компанията провежда всички възможни тестове на продуктите си и „е важно родителите да разберат, че се прави каквото трябва, за да се уредят тези въпроси“.

В началото на месеца подразделението Fisher-Price на най-големия американски производител на играчки изтегли 1,5 млн. играчки, сглобени в завод в Китай. Няколко дни по-късно бе съобщено за самоубийството на директора на въпросния завод.

След обявяването на предстоящото изтегляне акциите на Mattel паднаха на борсата в Ню Йорк с 6%. Впоследствие книжата възстановиха част от загубите си и затвориха с понижение от 2,4% до ниво от 23 долара за брой.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още