IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намесата на централните банки успокоява пазара в Щатите

16:43 | 14.08.07 г.
Намесата на централните банки успокоява пазара в Щатите
Пазарите в Щатите започнаха седмицата почти на неутрална територия след разпродажбите от изминалата седмица. Причина за намаляване на напрежението бе намесата на големите централни банки в лицето на ЕЦБ, ФЕД и ЯЦБ, които добавиха допълнителна ликвидност в банковата система и снеха напрежението на инвеститорите относно затягането на кредитирането. ЕЦБ наля близо 65 млрд. долара в понеделник, докато ФЕД наля само 2 млрд. долара при заявени от търговските банки 52 млрд. долара.

Според анализаторите наливането на свежи пари в банковата система ще възвърне увереността на инвеститорите. В отговор на това Goldman Sachs Group Inc. подновиха работата на един от проблемните си хедж фондове, като вложиха и допълнителен капитал в него.

По-добри от очакваните продажби на дребно също подкрепиха пазара в Щатите. Инвеститорите се надяват, че потребителите ще продължат да харчат въпреки проблемите с пазара на домове. Продажбите на дребно се покачиха с 0.3% за юли при очаквания на анализаторите за покачване с 0.2%.

На корпоративно ниво Financial Times оповести, че Citigroup Inc. е загубила повече от 700 млн. долара през последните седмици в кредитния бизнес. Акциите се търгуваха почти на неутрална територия.

Blackstone Group LP скочи с 5%, след като оповести по-силен отчет за второто тримесечие от очакваното, въпреки че само за последните две седмици от тримесечието е загубила близо 52.3 млн. долара заради сложната финансова обстановка на пазара.

Междувременно Sears Holdings скочи с 5.5 %, след като реши да прибави към плана си за обратно изкупуване още 1.5 млрд. акции.

На секторно ниво най-добре през първата сесия на седмицата се представяха транспортният сектор и секторът на суровините. В противоположна посока се търгуваха секторът на финансите и този на здравеопазването.

Техническа картина

В понеделник Dow консолидираше около нивата на затваряне в петък, като не атакува нито една от краткосрочните си съпротиви в двете посоки. В посока нагоре съпротива ще оказват нивата 13 395 и 13 500. Докато в обратна в посока нивата, които могат да окажат краткосрочна подкрепа, са 13 200 и 13 122. Пробив на едно от двете нива 13 500, в посока нагоре, и 13 200, в посока надолу, най-вероятно ще определи посоката на движение на индекса през настоящата седмица.



Подкрепа
13 200
13 122
12 970
Съпротива
13 395
13 500
13 695
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още