IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хакери превзеха сайта на ООН

Обвинявайки САЩ и Израел, че „убиват деца“, хакерите са разпръснали слогани по страниците, посветени на Бан Ки-Муун, генералния секретар на ООН

10:48 | 14.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Хакери превзеха сайта на ООН
Хакерска атака промени неузнаваемо през уикенда сайта на Организацията на обединените нации (ООН), става ясно от съобщение на организацията.

Обвинявайки САЩ и Израел, че „убиват деца“, хакерите са разпръснали слогани по страниците, посветени на Бан Ки-Муун, генералния секретар на ООН.

IT специалистите на организацията са премахвали оставаните послания и неразбории целия вчерашен ден, като са били принудени и временно да спрат сайта, за да направят оценка на нанесените поражения от атаката.

Според говорител на ООН интернет страниците на Икономическия и социален съвет и на Програмата за околна среда на Обединените нации също са били поразени. Предварителната информация за самоличността на хакерите сочи, че единият от тях е от турски произход.

В момента сайтът на ООН е върнал стария си вид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още