IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алън Грийспан ще съветва Deutsche Bank

Грийнспан, който напусна Фед през 2006, ще дава съвети на сътрудниците и клиентите на Deutsche Bank за техните инвестиции

15:29 | 13.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Алън Грийспан ще съветва Deutsche Bank
Бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспан ще съветва Deutsche Bank и нейните клиенти в сферата на инвестициите, обявиха днес от най-голямата германска банка.

Грийнспан, който напусна Федералния резерв в началото на 2006 г., ще дава съвети на сътрудниците и клиентите на Deutsche Bank за техните инвестиции, взимайки предвид движението на световните финансови пазари, се казва в съобщението на финансовата институция.

Щастливи сме, че ще имаме възможност да предложим на клиентите си достъп до обширните пазарни познания на Алън Грийнспан“, коментира президентът на Deutsche Bank Йозеф Акерман.

На 81-годишна възраст Грийспан, който ръководи Фед от 1987 до 2006, когато бе заменен от Бен Бернанке, е наричан „оракул“ заради опита и уменията си на финансовите пазари. Той редовно участва на международни конфереции и съветва инвеститорите чрез своята компания „Greenspan Associates“.

През есента Алън Грийнспан ще публикува своите мемоари, за които според информация в американската преса е получил аванс от 8,5 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още