IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът на LCD екрани ще започне да пада от 2009 г.

С 31,5% пазарен дял за първото тримесечие на тази година японският гигант Matsushita Electric Industrial e най-големият производител в сектора

12:10 | 10.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът на LCD екрани ще започне да пада от 2009 г.
Производителите на екрани с течни кристали (LCD) вероятно ще започнат да регистрират спад в размера на продажбите си от 2009 г., причинен от понижението на цените, се казва в доклад на анализаторската компания iSuppli.

Световните продажби на такива екрани, които за тази година се очаква да възлязат на 8,6 млрд. долара, или с 12% повече спрямо 2006, ще достигнат своя пик от 10,2 млрд. долара през 2008 г., се казва в анализа на американската компания.

През 2011 г. обаче оборотът на сектора ще се понижи до 8,7 млрд. долара въпреки очаквания ръст в обема на продажбите. Очаква се производителите да бъдат принудени да намалят цените, изправени пред все по-засилваща се конкуренция.

С 31,5% пазарен дял за първото тримесечие на тази година японският гигант Matsushita Electric Industrial в момента е най-големият производител на LCD екрани, изпреварвайки LG Electronics и Samsung SDI.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още