IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силни корпоративни новини подкрепиха покачването на щатските пазари

17:09 | 09.08.07 г.
Силни корпоративни новини подкрепиха покачването на щатските пазари
В сряда пазарът в Щатите продължи възходящото си движение от началото на седмицата. Главна движеща сила бяха добрите корпоративни новини и знаците за подобряване на кредитния пазар и пазара на домове. Допълнителна подкрепа на пазара оказа и това, че ФЕД остави без промяна основния лихвен процент в края на търговската сесия във вторник. ФЕД също увери пазарните участници, че няма причина за притеснения, тъй като според тях икономическият растеж ще бъде устойчив.

Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems оповести, че печалбата на компанията за второто тримесечие е скочила с 25%, като в същото време покачи и прогнозата си за нарастване на продажбите до края на годината. Акциите на компанията нараснаха с 5,4 % до 31,30 долара за брой.

Междувременно доставчикът на безжичен интернет Sprint Nextel Corp оповести спад в печалбата си, но оповестеният резултат бе по-добър от очакванията на пазарните анализатори. Добрата новина за компанията бе, че клиентите са й нараснали с 400 хил. само за последното тримесечие, като са достигнали до 54 млн.

Пазарът на домове все още остава слаб, което може да изнерви пазарните участници и да задържи по-нататъшното покачване на индексите. Toll Brothers Inc.'s очакват, че продажбите им ще паднат с 21 процента през третото тримесечие. Все пак според ръководителите на компанията напоследък се забелязва нарастващо търсене на домове, което вероятно ще доведе до по-добри резултати от очакванията на анализаторите до края на годината.

При финансовите компаниии, които са пряко свързани с пазара на домове чрез ипотечния пазар, също се забелязва леко възстановяване. Bears Stearns Cos. нарасна с 5,5 %, Lehman Brothers - със 7,4%, Citigroup Inc. - с 2%, а American Express - с 3%. В същото време акциите от целия финансов сектор се повишиха с 1,64 %.

Днес главните движещи сили на пазара ще бъдат свързани с по-важните корпоративни новини.

Техническа картина

Dow в сряда проби краткосрочната си съпротива на нивото 13 500 и се установи трайно над нея, като дори атакува следващото по-сериозно ниво на съпротива от 13 695, но там получи сериозна техническа съпротива и се оттегли в обратна посока.

Въпреки това настроенията са силно позитивни и най-вероятно при успешен пробив и задържане над това ниво ще станем свидетели на нови рекордни нива. Спад също не е изключен поради засилената волатилност на пазара. Ограничения в посока надолу може да окажат нивата 13 500, 13 395 и 13 200.



Подкрепа
13 500
13 395
13 200
Съпротива
13 695
13 815
14 015
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още