IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lenovo иска да купи Packard-Bell

Packard Bell е един от основните компютърни производители за масовия потребител в Европа

09:58 | 08.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Lenovo иска да купи Packard-Bell
Китайският компютърен производител Lenovo обяви, че води преговори за закупуването на европейския си конкурент Packard Bell, който да използва за трайното си навлизане на европейския пазар.

В кратко съобщение на борсата в Хонконг от компанията посочват, че Управителният й съвет "води разговори с трета независима страна за евентуалното придобиване на базираната в Холандия Packard-Bell". От Lenovo обаче подчертават, че е възможно и да не се стигне до покупка.

Говорител на компанията в Хонконг е уточнил, че тази трета страна е „собственикът и продавач“, предаде АФП.

Генералният директор на Packard-Bell обяви през септември миналата година, че компанията ще бъде продадена от японската Nec на бизнесмена Лап Шун „Джон“ Ху, който оглавява групата Joui International и е съосновател на производителя на компютри eMachines.

Packard Bell е един от основните компютърни производители за масовия потребител в Европа, като има силно присъствие в Англия, Франция, Белгия, Холандия, Испания и Норвегия.

Смятаме, че предложеното придобиване ще създаде печеливша комбинация, от която ще получим силно пазарно присъствие и конкурентни предимства, най-вече в Западна Европа“, е добавил говорителят на китайската компания.

Lenovo, която в момента има 19 хил. служители по света, е един от лидерите на PC пазара, особено след закупуването на компютърното подразделение на IBM през 2004 г. През юли специализираният технологичен изследователски институт Gartner класира компанията на трето място в глобален мащаб, с 8% пазарен дял за второто тримесечие на 2007 г. след Hewlett-Packard и Dell.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още