IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Положителен старт на седмицата за щатския пазар

16:16 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Положителен старт на седмицата за щатския пазар
Wall Street започна седмицата на положителна територия след значителното спадане на котировките през изминалата седмица. Dow Jones скочи с над 200 пункта въпреки опасенията около политиката за управление на лихвените нива, която ФЕД ще обсъжда през днешния ден.

В слабия на корпоративни новини ден инвеститорите се съсредоточиха главно върху перспективите пред икономиката на щатите и върху това накъде ще си насочи пазарът след корекцията, която обхватна пазара през последните две седмици.

Спадащата цена на петрола в понеделник също оказа положително влияние върху пазара, като котировките на Nymex се движиха около 73 долара за барел.

Междувременно цената на облигациите спадна, което сигнализира за вероятно преориентиране на инвеститорите от пазара на дълг към пазара на акции.
На корпоративно ниво акциите на UnitedHealth Group Inc скочиха с 1,61% до 48,28 долара, след като от компанията повишиха прогнозата за печалбата си за 2007 г. В същото време печалбата на Cooper Tire & Rubber Co. за второто тримесечие нарасна със 17% на база на по-високите цени на продуктите й в Северна Америка и силния ръст на продажбите в Европа и Азия. Резултатите на производителя на автомобилни гуми надхвърлиха очакванията на анализаторите и акциите му скочиха с 6,6% до 22,58 долара за акция.
 
Днес сериозно раздвижване около пазара може да окаже някакво раздвижване на основния лихвен процент в една от двете посоки от страна на ФЕД. Засега консенсусните очаквания са за задържане на лихвените нива на текущото им ниво от 5,25 пункта.

Технически анализ

Dow Jones

Dow възстанови част от загубите си от изминалата седмица, но силната съпротива 13 500 остава в сила, което запазва текущата консолидационна картина. Рискът от задълбочаване на корекцията остава в сила, но за развитието й е необходим спад под нивото 13 200. Силният дългосрочен тренд остава в сила и няма да са изненада покачването на индекса и пробивът на следващите нива на съпротива 13 695 и 13 815.
 


Подкрепа

13 395

13 200

13 150

Съпротива

13 500

13 695

13 815




Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още