IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft няма да изплаща на Alcatel-Lucent 1,5 млрд. долара компенсации

Според последното решение на съда Microsoft не е в нарушение, тъй като е получила съответните технологии от немската Fraunhofer Gesellschaft, съсобственик на патента

13:02 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft няма да изплаща на Alcatel-Lucent 1,5 млрд. долара компенсации
Щатски съд е отменил своето решение за изплащането на рекордните 1,5 млрд. долара от страна на Microsoft Corp в полза на френската компания Alcatel-Lucent за нарушаване на патентните права в областта на аудио-технологиите, съобщава агенция Ройтерс.

Федералният съд на Сан Диего беше обявил през февруари, че Microsoft е нарушила патентните права на Alcatel в областта на алгоритмите на работа с MP3 файлове и в резултат беше постановил да бъдат изплатени най-големите в историята компенсации за нарушаване на патенти.

Microsoft обжалва постановлението на съда. Според последното решение на съда Microsoft не е нарушила патентите, тъй като е получила съответните технологии от немската компания Fraunhofer Gesellschaft, съсобственик на патента.

Представител на Alcatel е нарекъл новото решение на съда "шокиращо и предизвикващо загриженост" и е съобщил, че френската компания планира да го обжалва пред по-висшестояща инстанция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още