IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът пада с над три долара

Така ценовите нива вече са далеч под достигнатия през миналата седмица исторически рекорд при 78,77 долара

09:42 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът пада с над три долара

Цената на суровия петрол се срина с повече от три долара в понеделник в Ню Йорк на фона на опасения от пазара за влиянието, което може да окаже забавеният растеж на американската икономика върху търсенето на енергийни продукти.

На Nymex фючърсите с доставка през септември понижиха стойността си с 3,42 долара до 72,06 долара за барел. Тази сутрин в Азия суровината продължи да пада и се търгуваше около 71,65 долара.

В Лондон Брентът с доставка през септември също отбеляза значителен спад в понеделник – от 3,58 долара до 71,17 долара за барел.

Така ценовите нива вече са далеч под достигнатия през миналата седмица исторически рекорд при 78,77 долара.

Стремителното повишение тогава бе породено от изненадващ спад на американските петролни запаси, въпреки че тези от бензин и дестилирани продукти бяха отбелязали ръст.

Оттогава обаче признаците на забавяне на щатската икономика – с публикувания в петък доклад за нарастване на безработицата и забавяне на индекса ISM за сектора на услугите през юли – допринесоха за нарастване на опасенията, породени от кризата в жилищния сектор, която дава своето отражение на борсовия пазар.

Тези признаци на трудности за икономиката на най-големия световен потребител на петрол кара пазара да смята, че енергийното търсене на САЩ може да намалее.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още