IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът на нива около 76,80 долара, очаква се спад

Очаква се увеличеният капацитет на щатските рафинерии да им позволи да посрещнат силното търсене на бензин

09:38 | 03.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът на нива около 76,80 долара, очаква се спад

Цената на петрола леко се повиши в четвъртък в Ню Йорк след спада си преди това от достигнатите в сряда рекордни нива от 78,77 долара за барел. Фючърсите на суровия петрол с доставка през септември поскъпнаха вчера с 33 цента до 76,86 долара за барел.

В Лондон Брентът с доставка през септември повиши стойността си с 41 цента на барел до 75,76 долара.

Тази сутрин в Азия суровият петрол върна част от спечеленото и се търгуваше на нива около 76,82 долара за барел.

Според брокери, цитирани от Bloomberg, изглежда, че се търси тестване на психологическата граница от 80 долара за барел.

В момента щатските рафинерии използват 93,6% от производствения си капацитет и произвеждат рекордните 9,43 млн. барела бензин на ден. Петролните запаси на страната обаче се понижават, като според обявените в сряда данни за запасите за седмицата до 27 юли се отбелязва понижение от цели 6,5 млн. барела, което е най-големият спад за тази година.

Очакванията на анализаторите са следващата седмица суровият петрол да понижи цената си вследствие на това, че щатските рафинерии вече ще са в състояние да посрещнат силното търсене на бензин в страната. Двайсет и трима анализатори от общо 38, участвали в допитване на Bloomberg, са заявили, че прогнозират понижение в цената на суровината до няколко дни, шестима очакват ръст, а деветима залагат на лека промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още