IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лошите шефове ги повишават

Лошите началници може да причинят сериозни проблеми на подчинените си, като кошмари, безсъние и др.

09:43 | 03.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Лошите шефове ги повишават

Как хората напредват в кариерата си? Един от начините изглежда е да правиш подчинените си нещастни, пише Ройтерс, цитирайки ново проучване.

Близо две трети от общо 240 участници в онлайн анкетата, резултатите от която ще бъдат представени този уикенд, са заявили, че местният „тиран“ на работното място никога не е бил критикуван за властните си методи и дори е бил повишен.

Фактът, че 64,2 на сто от запитаните са посочили такъв отговор, е много показателен и тревожен“, смятат авторите на проучването.

Въпреки успеха си в офиса лошите началници може да причинят сериозни проблеми на подчинените си като кошмари, безсъние, депресия и преумора, се казва в доклада.

Авторите на прочуването обвиняват висшите шефове за подобна ситуация. „Лидерите над тези лоши ръководители, които не правят нищо, а ги възнаграждават и повишават, представляват допълнителен проблем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още