IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси прекъснаха загубите

16:29 | 02.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси прекъснаха загубите
Индексите успяха да се възстановят през вчерашната сесия след дълбоките загуби от сряда. До последния час на търговията акциите се търгуваха на червено, като минорното настроение бе подкрепяно от проблемите в ипотечното рисково кредитиране.

Известна паника бе завладяла пазара заради възможността за образуването на кредитна криза след новината, че строителната компания Beazer Homes USA Inc може да банкрутира, а проблеми, свързани с печалбата на друг хедж фонд, управляван от Bear Stearns Companies Inc, внесоха допълнително напрежение. Все пак се оказа, че активите на фонда имат под 0,5% в рискови ипотеки, а и фондът не използва ливъридж, което означава, че няма да се наложи затваряне на позиции с цел покриване на задължения към кредитори.

Допълнителен натиск оказаха и данните под консенсуса за производствения ISM индекс, който достигна 53,8 пункта спрямо очаквания за 55,5. Влиянието му върху пазара бе лимитирано, а и индексът остава над ключовата зона от 50 процента.

В края на сесията се оказа, че негативно настроените инвеститори са изчерпали своето влияние и пазарът намери ниските стойности в зоната на 13 120 като добро място за покупки и Dow Jones затвори 168 пункта над затварянето в сряда и достигна 13 367.

Спадът на цента на петрола и отдалечаването й от достигнатите максимуми даде допълнителен импулс на пазара.

На корпоративно ниво – Citigroup повиши рейтинга на Apple Inc от “hold” на “buy” с таргет 160 от сегашните 135 долара за акция. Повишението се дължи на очакваните добри продажби на двата хитови продукта на компанията iPhone и iPod.

Пазарът остава в очакване на данните за пазара на труда утре. Консенсусът е за нови 75 хиляди работни места.

Технически анализ

Dow Jones

Dow се задържа над 13 200, макар и да бяхме свидетели на интрадневен пробив до 13 131. Картината остава без промяна с най-вероятен сценарий задържане в текущата консолидация. Все пак рискът от задълбочаване на корекцията не е отминал, но за целта е необходимо убедително затваряне под 13 200. Нагоре съпротива за продължението на позитивния тренд ще оказват 13 395 и 13 500, като покачване над последното ще е сигурен сигнал за връщане на оптимизма на пазара.

Подкрепа

13 200

13 150

13 030

Съпротива

13 395

13 500

13 695


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още