IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Делфинът вероятно ще стане символ на зимните олимпийски игри в Сочи

Сред другите предложения за символ са три мечки по мотиви от филм на Шишкин, а също и кавказкият леопард

11:49 | 27.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Делфинът вероятно ще стане символ на зимните олимпийски игри в Сочи
Черноморският делфин е лидер в надпреварата за правото да стане символ на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., съобщава ИТАР-ТАСС.

"Руските любители на спорта не се смущават от факта, че делфините са далеч от зимните спортове, главното е, че тези симпатични бозайници са тясно свързани с Черноморското крайбрежие и с курортните градове Сочи, Анапа, Геленджик, където се представят като първокласни артисти. Само че делфинът не би трябвало да е на пързалката, както искат много автори, а да бъде свързан с други спортни символи, например с олимпийските кръгове", коментира информацията служител от кметството.

През 1984 г. на брега на Черно море, между градовете Новоросийск и Анапа, на езерото Соленом е създаден известният Утришски делфинариум. Негови филиали има в Москва, Сочи, Санкт-Петербург и в девет страни в света.

Според другите предложения символ на Бялата олимпиада в Сочи може да станат три мечки по мотиви от филм на Шишкин, а също и кавказкия леопард, чиято популация се планира да се възроди към 2014 г.

По думите на председателя на Олимпийския комитет на Русия Леонид Тягачев символът на олимпиадата през 2014 г. ще бъде определен според резултатите от конкурса между привърженици на спорта, художници и деца и тази акция става една от ключовите в рамките на формиращия се организационен комитет на олимпиадата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още