IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нестабилността на щатския пазар се запазва

16:38 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Нестабилността на щатския пазар се запазва
Търговията вчера започна с рязко поевтиняване, което обаче е в унисон с поведението на пазара от последните седмици. Нестабилността и периодичните интензивни колебания отразяват все по-несигурния сентимент сред инвеститорите, които са податливи на струпването на добри или негативни новини. Вчера случаят беше именно такъв и анонсирането на няколко разочароващи отчети на ключови за секторите си компании доведе до приспособяването на позиции на фона обаче на все пак добър отчетен сезон.

American Express, включен в индекса Dow Jones, обяви повишение на провизиите с повече от 80%, а Texas Instruments от друга страна предложи слаби прогнози за представянето на компанията през трето тримесечие.

Отново в негативния сектор трябва да споменем Countrywide Financial, тъй като компанията не само показва резултати под консенсуса за второ тримесечие, но и редуцира очакванията си за цялата 2007 година. Това обаче не е много учудващо - бизнесът на компанията е концентриран в ипотечното кредитиране – сектор, който акумулира значителна част от рисковете и опасенията на инвестиционната общност за състоянието на пазара на имоти.

Около средата на сесията пазарът се стабилизира, като според някои коментатори навлязоха инвеститори, търсещи подценени акции в периоди на стрес, чийто интерес успя да върне котировките към по-неутрални нива, но контролът бързо отново премина при продавачите и търговията приключи с тежки загуби за индексите (Dow се понижи до нов корективен минимум). Секторите под натиск, като финансовият обаче беше в негативната територия с около -0.8% заедно с технологичния (-0.2%). На другия полюс и носещи основния позитивизъм на инвеститорите бяха Healthcare Services и Consumer Staples.

Технически анализ

Dow Jones

В средносрочен план няма промяна. Индексът се търгува близо до първоначален дългосрочен таргет, който се намира около 14 075, но трендът изглежда силен и лесно можем да продължим към ново поскъпване. В този случай цел в средносрочен план ще бъде 14 340. В непосредствен план обаче сме в процес на консолидация/корекция и значителна нестабилност, която може да се прояви с доста агресивно поевтиняване. Ключова зона на подкрепа, която ще запазва възходящия потенциал, е 13 580.

 

Подкрепа

13 725

13 695

13 580

Съпротива

                     14 015

14 075

14 150


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още