IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се понижава за четвърти пореден ден

Според консенсусната експертна прогноза запасите на суров петрол в САЩ са се понижили с 1,4 млн. барела през миналата седмица

11:14 | 25.07.07 г.
Петролът се понижава за четвърти пореден ден

Търгуваните в Ню Йорк петролни фючърси се понижиха за четвърти пореден ден след спекулациите, че запасите на петрол в САЩ ще са достатъчно високи, за да задоволят търсенето на горивото до края на юли. Петролът отстъпи от 11-месечния връх на 76,13 долара за барел, достигнат на 20 юли.

Въпреки прогнозите за ръст в цената на суровината до над 100 долара за барел, фючърсите за доставка на петрола през септември се търгуваха последно на 73,36 долара за барел или с 0,27 на сто по-ниско от вчера.

Фючърсите за доставка на лондонския сорт Брент се разменяха на 74,69 долара за барел или с 0,5 на сто по-евтино от вчера.

Според консенсусната експертна прогноза запасите на суров петрол в САЩ са се понижили с 1,4 млн. барела през миналата седмица от 352,1 млн. барела за предходната седмица. Това продължава да бъде с 13 на сто по-високо от средната стойност на запасите за последните 5 години.

Очаква се докладът за запасите на бензин, който излиза този следобед, да покаже спад от 125 000 барела за изминалите седем дни. Последно запасите бяха 203,3 млн. барела.

Петролните пазари очакват срещата на ОПЕК през септември, на която ще се реши дали да има увеличение на производствените квоти.

„Очевидно е, че ОПЕК са готови да увеличат производството“, коментира пред Bloomberg Тетсу Емори от Astmax. „Докато цената на петрола се понижава, те ще увеличават производството, за да запазят дела на приходите си“, смята още експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още