IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Позитивна сесия в рамките на консолидация на щатския пазар

16:43 | 24.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивна сесия  в рамките на консолидация на щатския пазар
Щатският пазар навлиза в разгара на сезона на отчетите и вчера регистрира добър старт за седмицата при запазване на цялостния позитивен сентимент.

При обявени резултати на около една четвърт от компаниите в S&P 500 обаче се забелязват някои обезпокоителни явления (като се има предвид обемът на извадката). На първо място обявените корпоративни резултати на компаниите не надвишават консенсуса на анализаторите така силно, както през предходните тримесечия. Около 60% от отчетите са над очакванията на пазара, докато средните стойности за тази статистика са около 65%, а за последните тримесечия - в границите 62-65%. Нещо повече - финансови резултати под консенсуса на анализаторите вече са обявили над 20% от фирмите, което е над историческите средни стойности от порядъка на 15%.

Освен това по отношение на качествените оценки, които би трябвало и да са по-важни, се вижда, че незначителна част от компаниите обявяват резултати, надвишаващи прогнозите с повече от 10%, а именно изненадите са движещата сила на сентимента.

Ръстът на корпоративните печалби на годишна база към момента е около 8%, също на годишна база повишението на S&P 500 е около 16% или почти двойно, което е пряко отражение на оптимизма сред инвеститорите и води до “раздуване“ на ключови пазарни измерители като Р/Е например.

В заключение от прогнозите на компаниите, се вижда, че корпоративният мениджмънт изглежда доста по-предпазлив по отношение на бъдещите резултати и рисковете, свързани с тях. В случая мненията на инвестиционната общност и на запознатите лица съвпадат и през третото тримесечие се очаква около 2% ръст на корпоративната печалба.

Технически анализ

Dow Jones

Индексът бързо се приближава към първоначален дългосрочен таргет, който се намира около 14 075, но трендът изглежда силен и лесно можем да продължим към ново поскъпване. В този случай цел в средносрочен план ще бъде 14 340. В непосредствен план сме в процес на консолидация, но под пазара има достатъчно важни нива на подкрепа, които ще ограничават опитите за поевтиняване с ключово ниво при 13 555.

Подкрепа

13 800

13 725

13 695

Съпротива

                     14 015

14 075

14 150


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още