IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чавес: Петролът може да достигне 100 долара за барел

Производството на нефт наближава спад, а потреблението постоянно расте, коментира венецуелският президент

11:02 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Чавес: Петролът може да достигне 100 долара за барел
Световните цени на петрола неотклонно ще растат през тази година и ще се доближат до 100 долара за барел, смята президентът на Венецуела Уго Чавес, цитиран от руското електронно издание Прайм-ТАСС.

По думите му "светът се приближава към енергийна криза".

Производството на нефт наближава спад, а потреблението постоянно расте, коментира венецуелският президент. През зимата, когато ще се увеличи търсенето и ще се повиши стойността на транспортирането, цените на петрола и петролните продукти ще надминат средното равнище на изминалата година, смята още Чавес.

Венецуела е на пето място в света по износ на нефт. В страната се добиват 3,2 млн. барела петрол дневно, от които 1,5 млн. барела се доставят в САЩ.

В момента фючърсите с доставка през септември са по-ниски от вчера с 0,2% и тази сутрин се търгуват на 75,63 долара за барел. Вчера петролът достигна 76,13 долара за барел, което беше най-високата му стойност от 10 август миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още