IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опасения около рисковите ипотеки породиха разпродажби на пазара в Щатите

16:45 | 19.07.07 г.
Опасения около рисковите ипотеки породиха разпродажби на пазара в Щатите
В сряда Dow се оттегли далеч от психологическото ниво от 14 000 и прекъсна поредицата от пет поредни последователни покачвания. Пазарните участници се опасяваха относно рисковите ипотеки и слабите резултати в технологичния сектор. Това се изрази в прибиране на печалби, което отпрати основните индекси на по-ниски нива от предходните сесии. В ранния следобед индексът Dow Jones падна с цели 150 пункта, но към края на деня успя да въстанови голяма част от загубите.

Един от компонентите на Dow – Intel, разочарова пазарните участници въпреки скока от 44% в печалбата за второто тримесечие. Причината бе в по-ниската норма на печалбата от прогнозите на анализаторите. Yahoo също разочарова, след като намали очакванията си за финансовите си резултати до края на годината.

Финансовият сектор също разочарова и падна с 1.2 % заради опасения, свързани с рисковите ипотеки, което може да доведе до криза в целия сектор. Анализаторите не закъсняха с реакцията си и намалиха кредитния рейтинг на пет инвестиционни банки (BSC, JPM, MS, GS и LEH).

Пазарът не показа значителна реакция и при излизането на индекса за потребителските цени, който е 0.2% за юни спрямо очаквания за 0.1%, в същото време основният индекс на потребителските цени, който изключва волатилните стоки като хранителни продукти и енергия, излезе в консенсус с очакванията на анализаторите от 0.2%.

Компаниите, които ще попаднат във фокуса на инвеститорския интерес днес, ще бъдат Bank of America Corp., Google Inc. и Microsoft Corp. Bank of America очаква печалба на една акция за второто тримесечие в размер на 1.2 долара, Google Inc. очаква 3.59 долара на акция за второто тримесечие, а Microsoft Corp. очаква 39 цента на акция за четвъртото тримесечие на миналата година.

Технически анализ

Dow Jones
В сряда Dow се оттегли от психологическото ниво на 14 000 под натиска на силни разпродажби. Настроенията на пазара остават все още силно позитивни и е много вероятно трендът да продължи след пробив на рекордното ниво през следващите сесии. В посока надолу краткосрочна съпротива може да окажат нивата от 13 820, 13 685 и 13 450.



Подкрепа
13 820
13 685
13 450
Съпротива
14 000
14 150
14 560
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още