IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тайната на успеха на хибридния Prius

За разлика от този хибриден модел, другите хибридни превозни средства не са особено популярни

15:15 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Тайната на успеха на хибридния Prius

Хибридният модел Prius на Toyota жъне сериозни успехи – през юни японската компания е продала 17 756 броя, с което продажбите за първото полугодие достигат 94 503 броя.

Не е такъв случаят обаче с другите хибридни модели на Toyota, пише списание Forbes. Продажбите на Prius представляват две трети от общия брой продадени хибридни автомобили на компанията, въпреки че японският производител прави и пет други модела, три от които продава под луксозната марка Lexus.

Honda – един от пионерите в хибридната технология, наскоро съобщи, че няма да произвежда хибридния си модел Accord. Продажбите на хибридния модел Civic пък за полугодието са в размер на 17 141 броя, т.е. по-малко от продадените модели Prius само за юни.

Хибридните модели на други производители пък и без това нямат особен успех. От Ford Motor са продали само 11 444 от спортния хибриден модел Escape за шестте месеца и 2 028 от версията Mercury Mariner. Хибридният седан на Nissan – Altima, също прави много плахи усилия да пробие на пазара.

Освен икономията на гориво хората купуват хибридни модели, за да направят социално изявление относно енергията и околната среда.

Голямото предимство на Prius обаче е външният вид, който няма подобие на пътя, коментират от изданието. Всички други хибридни модели струват хиляди долари допълнително и изглеждат почти като нехибридните модели на същата компания.

Prius е малка кола и капацитетът и е същият като на традиционния модел Corolla на Toyota. Хибридният Prius струва с 8 хил. долара повече от Corolla, но тъй като двете превозни средства изглеждат различно, купувачите си имат предпочитания.

Най-големият шанс за растеж на пазара на хибриди вероятно е хибридният модел, който изминава малки разстояния единствено на батерии и може да ги презарежда. Проблемът засега е откриването на батерии, които ще вършат работа в случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още