IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пети случай на самоубийство в завод на Peugeot

55-годишният мъж е работел в завода от 1978 г. и не е оставил никакво обяснение на постъпката си

11:50 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пети случай на самоубийство в завод на Peugeot
Служител на френския производител на автомобили PSA Peugeot Citroеn в завода на компанията в Мюлхаус се е самоубил в понеделник на работното си място, с което самоубийствата сред служителите на завода от началото на годината стават пет, съобщи Ройтерс, позовавайки се на синдикат на служителите.

55-годишният мъж е работел в завода от 1978 г. и не е оставил никакво обяснение на постъпката си.

На 19 април друг служител на завода, в който работят 10 500 души, също е сложил край на живота си на работното си място, а трима други са се самоубили през май извън фабриката.

В началото на февруари пък се е самоубил служител на завода на компанията в Шарлевил-Мезиер. В оставено писмо той е обяснил действията си с условията на работа.

В началото на юли PSA предостави на служителите си телефонна линия за съвети с психолог, а в Мюлхаус е създадена група, която да определя начините за предотвратяване и изслушване на депресираните служители.

Друг френски производител на автомобили – Renault, също се сблъска с подобен проблем. Серия от три самоубийства в техническия център на компанията в град Гиянкур доведе до разследване, като единият от случаите беше признат за работен инцидент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още